PRIJSLIJST


Basis pedicure

Prijs

Basis pedicure info

Verzorging van de gezonde voet

Geen aanwezigheid van eelt, kloven, likdoorns, eeltpitten, ...

close

€ 33

Medische pedicure

Prijs

Medische pedicure info

Méér dan een basis voetverzorging!

Er wordt een uitgebreide anamnese en voetscreening uitgevoerd, voordat er wordt overgegaan tot een voet behandeling. 

Het verhelpen, behandelen en begeleiden van uw voetproblemen. Behandelen en verzorgen op niet invasieve wijze huidaandoeningen zoals eelt, eeltpitten, likdoorns en kloven. Daarnaast behandel ik ook nagelaandoeningen zoals ingegroeide nagels, schimmelnagels en verdikte nagels. Professioneel advies over goed en aangepast schoeisel, optimale voethygiëne, huid -en nagelverzorging kan u ook bij mij terecht. 

Ik adviseer een regelmatige behandeling om voetproblemen te voorkomen of te verlichten. Ervaring wijst uit dat een behandelfrequentie van eens per vier weken normaliter volstaat.


close

€ 45

Kindervoeten

Prijs

Pedicure kinderen tot 14 jaar

€ 25

Cosmetische pedicure

Prijs

'Basis' pedicure + gewone nagellak info

Tip: breng je teenslippers mee, zo kunnen uw gelakte nagels niet beschadigd worden.

close

€ 43

'Medische' pedicure + gewone nagellak info

Tip: breng je teenslippers mee, zo kunnen uw gelakte nagels niet beschadigd worden.

close

€ 55

Risico voet

Prijs

Diabetes & Reuma voet info

Aandacht voor de diabetische & reumatische voet

Bij diabetische of reuma patiënten kan een medische pedicure u helpen met het verhelpen, behandelen en begeleiden van uw voetproblemen. Ik adviseer een regelmatige voetcontrole om voetproblemen te voorkomen of te verlichten. Ervaring wijst uit dat een behandelfrequentie van eens per vier tot acht weken bij een persoon met diabetes of reuma normaliter volstaat voor het tijdig signaleren van complicaties. Er wordt een uitgebreide anamnese en voetscreening uitgevoerd, voordat er wordt overgegaan tot een voet behandeling. Bij een bedreigde voet of twijfel wordt de patiënt onmiddellijk doorverwezen naar de arts of voetkliniek.


close

€ 50

Oncologische voet info

Voetzorg heeft als doel uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.

Bij kanker patiënten kan een oncologisch voetzorgverlener OVV u adviseren, begeleiden en behandelen. Een belangrijke richtlijn voor kankerpatiënten is het voorkomen van infecties. Een OVV’er kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren door met adequate voetzorgverlening, infecties aan de voeten te voorkomen. Voetzorg bij kankerpatiënten is gericht op samenwerking met het oncologisch behandelteam, veiligheid en effectiviteit.
Voor meer informatie zie onderstaande presentatie:


close

€ 60

Schimmel (mycose) nagel

Prijs

Schimmelnagel (prijs vanaf) info

Schimmelinfecties of onychomycosen, het worden vaak kalknagels genoemd.

Schimmelinfecties aan de nagel en de huid van de voet zijn een veelvoorkomend probleem. De meest voorkomende symptomen van nagelschimmel zijn dikke, breekbare nagels met een abnormale kleur. De schimmel treft voornamelijk volwassenen en het risico op infectie stijgt met de leeftijd.

Schimmelinfecties genezen uiterst zelden spontaan. Een behandeling zal dus vrijwel altijd nodig zijn. Schimmelnagel moet snel behandeld worden en de behandeling moet volgehouden worden tot er opnieuw een normale nagel groeit. 

De prijs zal bepaald worden volgens het stadium (zeer licht tot zeer ernstig) van uw infectie. De prijs ligt tussen €45 & €60. close

€ 45

Huidaandoeningen

Prijs

Eelt verwijderen info

Eelt of Callus wordt ontstaan door abnormale druk en wrijving. Eelt wordt gevormd als reactie van de huid, als een soort verdedigingsmiddel.

Indien de behandeling langer dan 30min duurt, zal er een meerprijs van €10/15min aangerekend worden.

close

€ 33

Eelt + verwijderen info

Eelt of Callus wordt ontstaan door abnormale druk en wrijving. Eelt wordt gevormd als reactie van de huid, als een soort verdedigingsmiddel.

Indien de behandeling langer dan 30min duurt, zal er een meerprijs van €10/15min aangerekend worden.


close

€ 50

Kloven verwijderen info

Kloof, fissuur of rhagade. Kloofvorming komt vaak voor. Kloven worden meestal veroorzaakt door een droge huid en kan tot meer klachten lijden bij veel eeltvorming rondom de hiel.

Indien de behandeling langer dan 30min duurt, zal er een meerprijs van €10/15min aangerekend worden.

close

€ 33

Likdoorn verwijderen info

Likdoorn of clavus, is een sterk verhoord deel van de huid aan de voet met een diepe conische kern. Deze kern wordt geleidelijk gevormd door druk op één plaats.

Indien de behandeling langer dan 30min duurt, zal er een meerprijs van €10/15min aangerekend worden.

close

€ 33

Eeltpit verwijderen info

De eeltpit is gevormd door witte puntjes, harder dan de eelt zelf. Ze groeien in de diepte, alleenstaand of onder een laag eelt.

Indien de behandeling langer dan 30min duurt, zal er een meerprijs van €10/15min aangerekend worden.

close

€ 33

Wratten info

Wratten zijn goedaardige, harde kleine huidgezwelletjes die door het HPV (humaan papillomavirus) veroorzaakt worden.Dit virus bevindt zich niet alleen in de wrat zelf, maar ook in de gezonde huid eromheen.

Wratten efficiënt aanpakken op een natuurlijke manier? 

Dat kan met de 100% natuurlijke wrattenolie van Ropa Care op basis van hun eigen krachtige oregano-olie. Uit onderzoek is gebleken dat essentiële oregano-olie antimicrobiële werking heeft. Wat wil zeggen dat het gebruikt wordt in de behandeling van infecties veroorzaakt door micro-organismen als bacteriën, virussen en schimmels.

Hoe werkt ropacare wrattenolie? 

Het hoofdingrediënt is de eigen krachtige oregano olie met een heel hoog percentage carvacrol. Carvarol staat bekend om zijn antimicrobiële werking. Het doel van de behandeling is het vernietigen van de opperhuid, waarin de virusdeeltjes zich bevinden. Daarnaast staat carvacrol ook bekend om zijn diep reinigende werking. Wij adviseren om de olie 2-3 keer per dag te gebruiken. De olie 15 minuten in te laten werken en indien mogelijk af te dekken met tape of een pleister. Verder kunt u de wrat en de omliggende huid (eelt) behandelen met puimsteen of een vijl (deel deze niet met anderen want het wrattenvirus is heel besmettelijk). De olie kan dan weer goed intrekken. In sommige gevallen ziet u binnen een paar dagen al verbetering maar ga er vanuit dat u wel een aantal weken (soms wel maanden) voor de behandeling moet uittrekken.

Natuurlijke ingredienten:

 • Essentiële oregano-olie
 • Olijfolie
 • Calendula
 • Propolis
 • Vitamine Eclose

Gespecialiseerde technieken

Prijs

Onychoplastie (prijs/nagel) info

Met onychoplastie of nagelreparatie wordt verstaan het geheel van methoden en/of technieken die tot doel hebben de nagel te herstellen, vervangen of om de vorm van de nagel te verbeteren.

Het doel van een kunstnagel is niet altijd uit esthetische redenen, maar kan aangebracht worden bij het ontbreken van de nagel. 

Toepassing:

 • een opening in de nagelplaat opvullen;
 • barsten, scheurtjes en oneffenheden in de nagel wegwerken;
 • uit esthetisch oogpunt;
 • bij een te korte nagel;
 • reparatie van nagelbeschadigingen;
 • versteviging van de natuurlijke nagel (vb: schimmelinfecties) 
close

€ 35 /st

Orthoplastie (prijs vanaf) info

De orthoplastie, siliconentherapie omvat het geheel van methoden om protectors, correctors of orthesen te vervaardigen in soepel elastisch en duurzaam materiaal. Een techniek waarbij je zeer gepersonaliseerd en op maat werkt.

Het doel zijn delen ondersteunen, likdoorns drukvrij maken en uitstekende delen beschermen.close

€ 15 /st

Orthonyxie - plakbeugel (prijs/beugel) info

De orthodoxie of nagelregulatie bestaat uit een geheel van methoden en technieken welke worden toegepast in de voetverzorging om de nagelgroei normaal te laten verlopen.

Plakbeugel: nagelcorrectie systeem voor alle nagelvormen.
close

€ 35 /st

Orthonyxie - draad -en plakbeugel (prijs/beugel) info

De orthodoxie of nagelregulatie bestaat uit een geheel van methoden en technieken welke worden toegepast in de voetverzorging om de nagelgroei normaal te laten verlopen.

Draad -en plakbeugel: nagelcorrectie systeem voor alle nagelvormen.

close

€ 45 /st

Verbandtechniek (prijs vanaf) info

Antidruk of drukvrij makend verband: een techniek om de druk en de wrijving op één welbepaalde plaats op te vangen en weg te nemen.

€ 15 /st

Medical Taping

Hallux valgus info

Een hallux valgus is een aandoening waarbij de grote teen scheef groeit.


Hallux valgus is een meestal verworven standsafwijking van de grote teen. Het middenvoetsbeen van de grote teen staat naar mediaal maar de teen zelf wijst naar lateraal (staat in valgus). Hierdoor ontstaat een knobbel aan de zijkant van de voet bij het begin van de teen. Deze knobbel kan leiden tot bursitis, een ontsteking. Hallux valgus kan het gevolg zijn van het dragen van ongeschikt schoeisel, in combinatie met aanleg. Het kan het gevolg zijn van een spreidvoet, aangeboren aanleg of het dragen van hoge hakken en schoenen met smalle punten. Behandeling is niet altijd noodzakelijk maar bij pijnklachten of last kan dit wel wenselijk zijn. 

Bij een beginnende hallux valgus is correctie mogelijk. Dit kan m.b.v. een vilt techniek, een orthese op maat gemaakt of door medical taping. 

close

Hielspoor info

Hielspoor is een verkalking of verbening van de aanhechting van de facie aan het hielbeen (calcaneus).

Bij een Hielspoor, is er een ontsteking aanwezig van het plantaire peesblad (fasciata plantaris) onder de voet bij de aanhechting van het calcaneus (hielbeen), deze ontsteking is een fascitis plantaris. Felle pijn bij druk aan de mediale, onder- voorzijde van het hielbeen. (zie foto).
De belangrijkste oorzaak is een overbelasting door blijvende overrekking van de fasciata plantaris (platvoet of holvoet). Het dragen van te harde zolen of een te harde hak. Overgewicht, joggen met onaangepast schoeisel, fascitis plantaris ... ontsteking van het plantaire peesblad.

Behandelmethode:

Medical taping pakt niet de oorzaak aan maar geeft ondersteuning. De pijn zal afnemen en door de doorbloeding die toeneemt zal de genezing versnellen. Samen in combinatie met rek- en strekoefeningen en een aangepast siliconen zooltje onder de hiel.

close

Achillespeesontsteking info

Tijdens het sporten kan de achillespees overbelast raken. Hierdoor kunnen verschillende klachten rond de achillespees ontstaan; een ontsteking of bijvoorbeeld een scheurtje.

De achillespees is de sterkste pees van het lichaam. Een samengestelde pees van 3 kuitspieren. Twee hechten samen aan op het heilbot (calcaneus) en lopen vanaf het hielbeen naar de binnen en buitenkant van de knie. De kuitspieren zijn o.a. actief bij het staan op de tenen en tijdens het rennen.close

De ziekte van Sever (hielpijn bij kinderen) info

De ziekte van Sever of Morbus Sever, is er sprake van pijnklachten ter hoogte van het hielbeen.


De spanning is te groot/krachtig of herhaald en langdurig wordt uitgevoerd, kan de groeischijf van de hiel geïrriteerd raken. Deze irritatie kan resulteren in pijn en soms kan er een botachtig uitsteeksel aan de achterkant van de hiel ontstaan. Irritatie ontstaat vaak als de groei actief is.

Typisch voor bij kinderen in de leeftijd van zeven tot vijftien jaar oud, iets vaker bij jongens die sprong-sporten doen zoals: voetbal, basketbal en atletiek. Dit komt doordat de spieren en pezen strakker en relatief korter worden, wanneer de botten langer worden. Met als resultaat dat er meer spanning op de groeischijf van de hiel komt te staan.


close

Verstuikte enkel info

Bij een verstuiking van de enkel klapt uw voet plotseling naar binnen.

Binnen het Medical Taping Concept kennen wij een enkeltape die erg goed inzetbaar is bij zowel enkelverstuiking. Voordeel van deze typetechniek is dat de tape een paar dagen blijft zitten en dat douchen geen probleem vormt. De tape zorgt tevens voor pijndemping, vochtafvoer en functieverbetering.

Bij een verstuiking van de enkel klapt uw voet plotseling naar binnen. De band aan de buitenkant van uw enkel (enkelband) komt onder spanning te staan en rekt uit en/of scheurt in. Hierbij ontstaan kleine scheurtjes in de enkelband en er scheuren ook vat bloedvaatjes. Het gevolg is een pijnlijke en dikke enkel. Het komt zelden voor dat de enkelband helemaal doorscheurt.

Plotseling een scherpe pijn, meestal aan de buitenkant van de enkel. De ergste pijn wordt na een paar minuten minder, waarna u vaak alweer voorzichtig kunt lopen. Het blijft wel een periode pijnlijk om op uw voet te staan.

Na de verstuiking kan uw enkel snel gaan zwellen. Er ontstaat een balvormige blauwe plek, meestal aan de buitenzijde van de enkel. De blauwe kleur ontstaat door de bloeduitstorting onder de huid. Na een tijdje neemt de zwelling af en zakt het bloed naar de lagere delen van uw voet. Dan kunnen de hiel, de buitenste voetrand en de tenen ook blauw worden, en later groen en geel.

Oorzaken van een verstuikte enkel:

 • bij wandelen
 • lopen of sporten op ongelijke grond
close

Enkelinstabiliteit info

Deze instabiliteit ontstaat vaak door het regelmatig verzwikken van de enkel.

Binnen Medical Taping Concept kennen wij een enkeltape die erg goed inzetbaar is bij zowel enkelinstabiliteit, als ook preventief tijdens het sporten. Voordeel van deze tapetechniek is dat de tape een paar dagen blijft zitten en dat douchten geen probleem vormt. De tape zorgt tevens voor pijndemping, vochtafvoer en functieverbetering.

Als het voetgewricht instabiel is, kan een tape worden aangelegd die een ondersteunend effect geeft en bovendien de positiezin van het voetgewricht stimuleert. Het gewricht krijgt via de zenuwbanen een signaal om niet te verzwikken. De tape voelt als een tweede huid en wordt niet als storend ervaren.

Veel mensen en vooral sporters hebben last van enkelinstabiliteit. deze instabiliteit ontstaat vaak door het regelmatig verzwikken van de enkel waardoor de enkelbanden opgerekt of gescheurd zijn en de genezing slecht verloopt.


close

Sensibiliteit van de voet info

Sensibiliteitsstoornissen zijn stoornissen in het gevoel.

Doorgaans gaat het om tintelingen, maar ook gevoelens van verdoving komen veel voor, evenals een verminderd gevoel van warmte en/of koude. Dat betekend dat men pijnsignalen niet goed meer kan voelen, dus bijvoorbeeld ook niet of een schoen knelt. Het gevolg is, dat drukplekken en kleine verwondingen niet opgemerkt worden, niet overgaan en gaandeweg verergerende oorzaak van sensibiliteitsstoornis is diabetes. Bovendien veroorzaakt diabetes vaak een slechte doorbloeding van de ledematen, zodat wondjes aan bijvoorbeeld voet of been heel moeizaam herstellen.

Onder sensibiliteitsstoornissen wordt verstaan: tintelingen, prikkelingen en dove gevoelens in de ledematen. De stoornissen kunnen zodanig zijn dat de patiënt niet meer voelt hoe de stand van de voeten is of niet meer voelt of er koud zeil of warme vloerbedekking onder de voeten ligt.

Tape op de voetzool heeft een enorme propioceptieve werking en kan daarom uitstekend worden toegepast als er sprake is van hyposensibiliteit door bijvoorbeeld diabetes, hemiplegie (halfzijdige verlamming) of neuropathie. De extra propioceptieve informatie geeft onmiddellijk verbetering in het looppatroon. Daarbij wordt de veneuze afvoer van de voet en het onderbeen positief beïnvloed.

close

Litteken

Een litteken is een blijvend zichtbare afwijking, meestal van de huid, die overblijft na genezing van een wond.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een stoornis gekenmerkt door chronische pijn in de spieren en zachte weefsels in het lichaam.

Massages

Prijs

Zorgmassage 30 min info

Zorgmassages zijn zachte, veilige massages op maat van mensen met kanker, andere chronische ziekten of stressgebonden aandoeningen.

€ 40

Zormassage 60 min info

Zorgmassages zijn zachte, veilige massages op maat van mensen met kanker, andere chronische ziekten of stressgebonden aandoeningen.

€ 65

Voet-en onderbeen massage 20 min

€ 30

Arrangementen

Prijs

SPA arrangement info

Voetenbadritueel gevuld met kruiden

Een 'Sugar Scrub' massage verzacht de huid, verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Gevolgd met de 'Vitamin Mask' boordevol vitamines, voedende olieën en antioxidanten om de huid te herstellen. Als afsluiter de 'Massage Balm', brengt de huid terug tot leven. Erg geschikt voor als u last hebt van koude voeten. Dit verbetert de bloedsomloop.

close

€ 59

Wellness & pedicure arrangement info

De geuren van het oosten

Een 'Sugar Scrub' massage verzacht de huid, verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Gevolgd met de 'Vitamin Mask' boordevol vitamines, voedende olieën en antioxidanten om de huid te herstellen. Als afsluiter de 'Massage Balm', brengt de huid terug tot leven. Erg geschikt voor als u last hebt van koude voeten. Dit verbetert de bloedsomloop.

close

€ 79

Zwangerschaps verwen arrangement info

Ervaar een heerlijke sensatie van welzijn

Wanneer u zwanger bent, hebben uw voeten flink te lijden. Tijdens dit arrangement krijgen uw voeten extra aandacht. We starten met een basis pedicure, gevolgd door een voetenbadritueel gevuld met kruiden.

Een 'Sugar Scrub' massage verzacht de huid, verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Gevolgd met de 'Vitamin Mask' boordevol vitamines, voedende olieën en antioxidanten om de huid te herstellen. Als afsluiter de 'Massage Balm', brengt de huid terug tot leven. Erg geschikt voor als u last hebt van koude voeten. Dit verbetert de bloedsomloop.

close

€ 79

Controle behandeling

Prijs

Controle en/of advies

€ 10

Cadeaubon

Pedicure en/of Wellness cadeaubon

Gun jezelf of iemand een onvergetelijk moment van ontspanning.

 • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x