FAQ

De naam Oncologisch Voetzorgverlener OVV

De naam Oncologisch Voetzorgverlener OVV is vastgelegd in een handelsmerk. OVV is geregistreerd en beschermd - gebruik ervan is aan regels gebonden. Oncologisch voetzorgverleners, OVV’ers zijn terug te vinden in de Digitale verwijsgids Oncologie en op de website Oncofoot.comSchimmels

Schimmels gebruiken keratine als voedsel, een stof die voornamelijk voorkomt in onze huid, haren en nagels. Bij de mens komt de schimmel het meest voor op de voet. Daarbij zijn er schimmels die vooral de huid infecteren en schimmels die met name de nagelplaat aantasten. Er zijn meer dan 100.000 schimmelsoorten bekend, maar "slechts" 200 soorten kunnen de mens besmetten. Een schimmelnagel begint meestal aan de rand van de nagel. Voor de voetnagels is dit meestal op plaatsen waar de schoenen druk uitoefenen op de nagel en zo een beschadiging van de nagel kunnen veroorzaken.De voornaamste bronnen van besmetting zijn plaatsen waar veel mensen op blote voeten rondlopen, zoals zwembaden, douchevloeren van sporthallen en sauna’s. Daar kunnen minuscule schilfertjes met sporen erin op de vloer terechtkomen. In de volksmond noemt men een voetschimmel ook wel zwemmerseczeem. (voetschimmel)

GelSmart®: Veelgestelde vragen

Zijn de GelSmart® producten antibacterieel?

SmartGel® gels gaan bacteriegroei tegen. Bovendien zijn de specifieke FabricSmart®-producten antimicrobieel.

Zijn de GelSmart® producten dermatologisch getest en hypoallergeen?

Ja, alle gels zijn dermatologisch getest en hypoaallergeen.

Zijn de GelSmart® producten latexvrij?

Ja, alle producten zijn latexvrij.

Moet ik mijn schoenen in een maat groter kopen wanneer ik bv. knobbelbeschermers of teenspreiders wil dragen?
Nee, de GelSmart®-producten zijn speciaal ontworpen om in schoenen te dragen.

Zijn GelSmart®-producten wasbaar en herbruikbaar?

Ja, met een zachte, fosforvrije zeep of detergent in warm water! Niet in de wasmachine of droogkast steken! De unieke SmartGel®-formuleringen maken dat het gebruik van talk niet nodig is. Wenst u toch talk te gebruiken, dan is dat geen probleem.

Kan ik de GelSmart®-producten rechtstreeks aanbrengen op een wonde of bv. een open blaar?
GelSmart®-producten zijn niet gemaakt om op wondes e.d. aangebracht te worden. Ze worden aangebracht op een huid die reeds hersteld is om zo bv. het littekenweefsel te verminderen.

Wat is het verschil tussen SmartGel®-producten en industriële siliconenproducten?

SmartGel® zijn medisch verantwoorde siliconengels die, in tegenstelling tot de industriële gels meer bescherming bieden en veel langer meegaan. De gels van GelSmart® zullen ook steeds hun oorspronkelijke vorm aannemen en worden niet hard na verloop van tijd. GelSmart® gels zijn bovendien meer dan alleen maar gels voor drukontlasting, ze bevatten minerale oliën en vitaminen die de huid verzachten en hydrateren.


GelSmart®: Gelformulesstar
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x