Behandelingen


Behandelingen

Prijs

Basis pedicure

Is de verzorging van de gezonde voet (geen aanwezigheid van eelt, kloven, likdoorn, eeltpitten, ...)

€ 30.00

Basis pedicure met voet/onderbeen massage

€ 40.00

Medische pedicure info

Een gespecialiseerde voetverzorging bestaat uit het verhelpen van voetklachten. Denk daarbij aan het verwijderen van pijnlijke/overtollig eelt, het verwijderen van likdoorns, het behandelen van ingegroeide nagels en antidruktechnieken. Daarnaast kan je ook bij mij terecht voor het behandelen van kloven/fissuren, schimmel/kalknagels en advies over voetverzorgingsproducten en te dragen schoeisel.

Behandeling om de 5 weken, mits een continuïteit van 4 à 5  weken wordt aangehouden (bepaald na eerste behandeling), anderzijds zal er indien nodig extra tijd worden aangerekend.

close

€ 40

Pedicure kinderen tot 14 jaar

€ 25.00

Cosmetische pedicure: 'Basis' pedicure + gewone nagellak

Een cosmetische pedicure behandeling zorgt dat ze er weer mooi uitzien.

€ 40.00

Cosmetische pedicure: 'Medische' pedicure + gewone nagellak

Een cosmetische pedicure behandeling zorgt dat ze er weer mooi uitzien.

€ 50

Cosmetische pedicure: 'Basis' pedicure + semi permanente nagellak

Een cosmetische pedicure behandeling zorgt dat ze er weer mooi uitzien.

€ 50.00

Cosmetische pedicure: 'Medische' pedicure + semi permanente nagellak

Een cosmetische pedicure behandeling zorgt dat ze er weer mooi uitzien.

€ 60

Controlebehandeling

€ 10.00

SPA behandeling info

SABAAYDI voetenbadritueel, gevuld met kruiden

Een 'Sugar Scrub' massage verzacht de huid, verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Gevolgd met de 'Vitamin Mask' boordevol vitamines, voedende olieën en antioxidanten om de huid te herstellen. Als afsluiter de 'Massage Balm', brengt de huid terug tot leven. Erg geschikt voor als u last hebt van koude voeten. Dit verbetert de bloedsomloop.

close

€ 58.00

Wellness pedicure behandeling info

Is dezelfde als de SPA behandeling maar heeft als extra een basis pedicure behandeling.

SABAAYDI voetenbadritueel, gevuld met kruiden. Een 'Sugar Scrub' massage verzacht de huid, verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Gevolgd met de 'Vitamin Mask' boordevol vitamines, voedende olieën en antioxidanten om de huid te herstellen. Als afsluiter de 'Massage Balm', brengt de huid terug tot leven. Erg geschikt voor als u last hebt van koude voeten. Dit verbetert de bloedsomloop.

close

€ 78.00

Zwangerschaps verwen arrangement info

Wanneer u zwanger bent, hebben uw voeten flink te lijden. U wordt zwaarder en uw voeten moeten dat extra gewicht al die maanden meedragen. Vaak beginnen uw voeten en benen ook wat extra vocht vast te houden. En natuurlijk gaat uw buik groeien en kunt u zelf nauwelijks nog goed uw voeten verzorgen. Gevolg is vaak dat uw voethuid meer eelt vormt en de nagels niet optimaal verzorgd kunnen worden. Daarom nu bij mij in de praktijk extra aandacht voor de voeten tijdens de zwangerschap. Wat houdt het arrangement in: een basis pedicure behandeling met SPA behandeling. Ook erg leuk om cadeau te geven!

close

€ 78.00

Voet- onderbeen massage

€ 20.00

Voet -onderbeen massage Onco patiënten

€ 20.00

Verwijderen semi permanente nagellak

€ 10.00

Risico voet

Prijs

Diabetische voet info

Diabetische voet voorkomen met de juiste voetverzorging

Als je diabetes hebt en nog geen last van je voeten hebt is het verstandig om naar de pedicure te gaan, want voorkomen is beter dan genezen. De pedicure weet precies hoe de diabetische voet het best te verzorgen en zullen al in een vroege ontwikkelingsfase eventuele voetproblemen herkennen.

Behandeling van kwalen van de diabetische voet

Wanneer een diabetes patiënt zich regelmatig laat behandelen door een pedicure kunnen er al veel kwesties voorkomen worden. Zo kan eelt regelmatig verwijderd worden en bepaalde nagelafwijkingen in de gaten worden gehouden. Daarnaast geef ik ook advies over de dagelijkse verzorging van de diabetische voet. Zo zijn er bepaalde maatstaven om een schoen uit te kiezen, zoals een verende zool en soepel leer en de tip om dit niet aan het begin van de dag te doen, maar pas een schoen te shoppen aan het einde van de dag. De sokken die je daarin draagt zijn het fijnst voor de diabetische voet wanneer ze zo zacht mogelijk zijn. Hou ook de voet in de gaten op wondjes, zodat je snel actie kan ondernemen wanneer je deze constateert door zo snel mogelijk een afspraak bij me te maken. Ik adviseer een regelmatige voetcontrole om voetproblemen te voorkomen of te verlichten. Ervaring wijst uit dat een behandelfrequentie van eens per 4 tot 8 weken bij een persoon met diabetes normaliter volstaat voor het tijdig signaleren van complicaties.


close

€ 40

Reuma voet info

Reuma voet voorkomen met de juiste voetverzorging

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door: gewrichts- ontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en als gevolg van de standveranderingen.
Wanneer is het nodig dat een reumapatiënt naar de pedicure gaat?
Doordat het vetkussen onder de bal van de voet dunner wordt in combinatie met een afwijkende stand van de voet en/of tenen èn slecht passend schoeisel, treedt er aan de voeten vaak een ongewenste likdoorn of eeltvorming op. Men kan ook te maken krijgen met verschillende nagelafwijkingen: brokkelige/ruwe nagels, eeltvorming onder de nagels, verkleuringen, verdikte of juist extreem dunne nagels.

close

€ 40.00

Oncologische voet info

Chemopatiënten kunnen met voetklachten geconfronteerd worden, die het beste door opgeleide voetspecialisten behandeld kunnen worden.

In eerste instantie meld klachten zo snel mogelijk aan uw zorgverleners van het oncologisch behandelteam. Zo kunnen zij gepast reageren en een toename van klachten vermijden.

Het doel van een oncologische voetzorg is de voeten van chemo patiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de patiënt ondersteund. Dit gebeurt vaak in of na overleg met het oncologisch behandelteam.

De medisch pedicure herkent en signalieerd specifieke symptomen aan de nagels en de huid van de voet. Bij problemen, abnormaliteiten of de minste twijfel verwijst zij onmiddellijk door naar het oncologisch behandelteam.

Welke klachten kunnen ontstaan tijdens chemotherapie

Hand voet syndroom 

Sommige chemotherapie kan een pijnlijke rood­heid en zwelling veroorzaken aan uw  handpalmen en voetzolen. Het zogenaamde ‘handvoetsyndroom’.

Soms kan handvoetsyndroom evolueren naar een zeer uitgesproken droogte van de huid met afschilfering of blaarvorming.

Nagelaandoeningen

 • minder hard groeien
 • witte lijnen krijgen
 • droger, brozer en/of zachter worden
 • splijten, breken en/of loslaten

Neuropathie

Chemotherapie kan een negatieve invloed hebben op het zenuwstelsel. De klachten die u daarbij kunt ondervinden, verschillen naargelang de ernst van de aantasting.

 • Tintelingen en een ‘voos’ gevoel (een veranderd gevoel, bijvoorbeeld bij aanraking) in vingers en tenen
 • Verstoorde koude-warmtegewaarwording
 • Drukkende pijn in de voetzool
 • Verhoogde gevoeligheid, pijn in tenen, voeten

 

 


close

€ 60

Aandoeningen

Prijs

Basis pedicure met schimmel of kalknagels info

Onychomycose ofwel schimmelnagel, in de volksmond ook wel ten onrechte kalknagel genoemd, is een schimmelinfectie van de nagels. Het is de meest voorkomende aandoening van de nagel; de helft van alle nagelaandoeningen betreft onychomycose.

Behandeling

De nagel kan in zijn geheel worden verwijderd, of iemand moet gedurende de totale tijd die nodig is om een nieuwe nagel te laten groeien medicatie tegen schimmels gebruiken. Dit kan wel 6 tot 9 maanden duren. 

De behandeling van 4 à 5 weken wordt aangehouden.

Per 15 minuten: € 10 extra vb. overtollige eelt, meerdere likdoorns, ingegroeide nagels (dit wordt vooraf besproken)


close

€ 40.00

Basis pedicure schimmelnagels 'EXTRA' (prijs vanaf) info

Onychomycose ofwel schimmelnagel, in de volksmond ook wel ten onrechte kalknagel genoemd, is een schimmelinfectie van de nagels. Het is de meest voorkomende aandoening van de nagel; de helft van alle nagelaandoeningen betreft onychomycose.

Behandeling

De nagel kan in zijn geheel worden verwijderd, of iemand moet gedurende de totale tijd die nodig is om een nieuwe nagel te laten groeien medicatie tegen schimmels gebruiken. Dit kan wel 6 tot 9 maanden duren. 

Enkel te boeken bij vergevorderde schimmelnagels, sterk misvormde en zeer verdikte nagels.
Eerste behandeling: € 50,00 - € 68,00

Na deze behandeling adviseren wij een onderhoudsbehandeling om de 5 à 6 weken;
Standaard behandeling schimmelnagels: € 40,00close

€ 50.00

Zwemmerseczeem info

Zwemmerseczeem of voetschimmel (medische term: tinea pedis) is geen eczeem, maar een veel voorkomende schimmelinfectie van (meestal) een of beide voeten.

Bij zwemmerseczeem ontstaat roodheid en schilfering van de huid, meestal beginnend tussen de vierde en vijfde (kleine) teen. Er kunnen pijnlijke kloofjes ontstaan. Later kan de infectie zich uitbreiden naar de voetzool (waarbij kleine met pus gevulde bultjes ontstaan) of de nagels (onychomycose, een vorm van kalknagels). De aandoening kan ook weer spontaan genezen. 

Voorkomen

Voetschimmel kan worden tegengegaan of zelfs voorkomen door het nemen van de volgende maatregelen:

 • dagelijks wassen van de voeten, bij voorkeur met weinig of geen zeep, of met een zeepsoort die de zuurgraad van de huid niet aantast;
 • na het wassen van de voeten, de voeten goed afdrogen en extra aandacht aan de (kleine) tenen te schenken;
 • dagelijks schone sokken aantrekken, bij voorkeur sokken die zweet goed opnemen en de huid drooghouden;
 • het dragen van schoenen die goed ventileren;
 • binnenshuis zo vaak mogelijk op blote voeten of sokken lopen;
 • het contact met schimmels vermijden door in kleedruimtes van zwembaden (en sportzalen) zo weinig mogelijk op blote voeten te lopen, en in badruimtes (waterbestendige) slippers te dragen;
 • het poederen van zowel de sokken en de schoenen.

Behandeling

Loopt men onverhoopt toch zwemmerseczeem op, dan is behandeling mogelijk met schimmelbestrijdende middelen in de vorm van crèmes, huidspray, smeersel of lotion. Bij de behandeling is wel geduld nodig, ten minste enkele weken. Niet alleen de voeten, maar ook de sokken en schoenen dienen goed gereinigd te worden, om te voorkomen dat de schimmel daarin zijn toevlucht zoekt en later weer terugkomt.

close

Deelbehandelingen (tot 30 min)

Prijs

Eelt verwijderen info

Eelt (callus) is plaatselijke verdikking van de opperhuid, die ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving en/of druk. Door het wrijven van de opperhuid over een oppervlak wordt die ruwer en hard. Eelt is een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid beschadigd raakt.

Indien de behandeling langer dan 30' duurt, per 15 minuten: € 10 extra vb. meer eelt (dit wordt vooraf besproken)

close

€ 30

Hielkloven verwijderen info

Hielkloven zijn een veel voorkomend voetprobleem dat meestal wordt veroorzaakt door een droge en sterk vereelte huid. Bij hielkloven is de eeltlaag gebarsten, waardoor diepe groeven ontstaan. Dit is niet alleen een esthetisch probleem, maar kan ook erg pijnlijk zijn.

Indien de behandeling langer dan 30' duurt, per 15 minuten: € 10 extra vb. veel kloven (dit wordt vooraf besproken)

close

€ 30

Likdoorn verwijderen info

Een likdoorn (clavus), in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek (verdikking van de huid). Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd.

Indien de behandeling langer dan 30' duurt, per 15 minuten: € 10 extra vb. meerdere likdoorns (dit wordt vooraf besproken)

close

€ 30

Eeltpit verwijderen info

De eeltpit is gevormd door witte puntjes, harder dan het eelt zelf. Ze groeien in de diepte, alleenstaand of onder een laag eelt. Eeltpitten kunnen zeer pijnlijk zijn daar ze tot in de lederhuid kunnen doordringen.

Indien de behandeling langer dan 30' duurt, per 15 minuten: € 10 extra vb. meerdere eeltpitten (dit wordt vooraf besproken)

close

€ 30

Specialistische technieken

Prijs

Nagelprothese (prijs per nagel)(prijs vanaf)

€ 35 /st

Nagelregulatie - Plakbeugel info

BS Spange is een vorm van nagelcorrectie: Ingegroeide teennagels, ontstoken ingegroeide teennagels, geschikt voor diabetici

De BS-spange zelf is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast (witte kunststof met een dikte van iets meer dan 1 mm). Deze wordt dwars op de nagel gelijmd. Hierdoor neemt de BS-Spange de kromming van de nagel aan. Doordat de beugel weer terug wil naar de oorspronkelijke vorm worden de zijkanten van de nagel opgelift. Hierdoor zult u direct voelen dat de pijn minder wordt of zelfs volledig verdwenen is. De beugel is medisch getest en is klinisch getest. De BS-Spange behoudt zijn werkkracht 4 á 6 weken. NB: bij het sporten kunnen nagelbeugels ook gedragen worden.


close

€ 35.00 /st

Nagelregulatie - Combinatie van draad- en plakbeugel info

Podofix is een vorm van nagelcorrectie: Ingegroeide teennagels, Ontstoken ingegroeide teennagels. Voor iedereen geschikt, zelfs kinderen en diabetici.

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Podofix brengt onmiddellijk verlichting, je voelt het nauwelijks. Ook tijdens dagelijkse activiteiten heb je er geen last van, zelfs met sporten of in het water. Podofix helpt de nagels op een natuurlijke en gezonde manier terug te groeien. Het ongemak van een ingegroeide nagel is snel en pijnloos verdwenen. Het effect is langdurig.

close

€ 45.00 /st

Orthesiologie - orthese op maat (prijs vanaf) info

U kunt o.a. terecht voor protectieve en preventieve silicone-orthese : scheefstand van de tenen (teenspreider), (weke) likdoorns op of tussen de tenen, voorkomen van standafwijkingen, hamertenen, klauwden, Drukpunte /blauwe nagel bij sport (runnersnail)

Silicone-orthese: zijn technieken waarbij 'op maat' gemaakte hulpmiddelen vervaardigd en aangepast worden met als doel een bepaald segment ter hoogte van de voet te ontlasten of te corrigeren.

Orthese advies: 

In het begin zal de orthese niet altijd erg comfortabel zitten, geef uw voeten de tijd om even te wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag. Normaal gesproken moet u na 1 tot 2 weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken! U kunt dit binnen 1 week constateren en vermelden bij de controleafspraak die na 1 week plaatsvindt. Probeer de orthese eventueel eens in andere schoenen. ’s Nachts hoeft u de orthese niet te dragen. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte voor is. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen (nooit trekken!)

Onderhoud: 

U kunt de orthese wekelijks afwassen met handzeep, daarna wel goed laten drogen. Bewaar de orthese in een doosje met talkpoeder zodat deze langer mee gaat. De poeder zorgt er tevens voor dat het voetzweet een beetje wordt opgenomen.

TIP: Neem bij het kopen van nieuwe schoenen de orthese mee.

close

€ 15

Anti - druktechniek: Vilt

Controle behandeling

€ 10.00

Technieken info

Nagelprothese of nagelreparatie info

Een nagelprothese of nagelreparatie wordt ingezet bij gescheurde nagels, ontbrekende nagelhoeken of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien. Deze kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met een speciale bouwgel.

Deze techniek kan worden ingezet om verschillende redenen;

 • Begeleiding van een groeistoornis/correctie van vervormde nagels
 • Behandelen van een ingroeiende nagel
 • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
 • Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
 • Na het verwijderen van de losse en beschadigde delen van een nagel door aantasting van schimmel, ter bescherming van de teentop tegen gevoeligheid of om esthetische redenen
 • Versterking van zwakke nagels
 • Nagelverlenging
 • Verfraaiing van een nagel

Reparatie voor -en na de behandeling

 Reparatie voor -en na de behandeling

close

Orthesiologie info

Met een orthese behandelen we afwijkingen van tenen die pijnklachten of stand afwijkingen veroorzaken. Door het maken van een persoonlijke siliconenorthese kunnen deze klachten vaak verholpen worden. Om een goede orthese te maken onderzoeken we uw voeten, hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en de stand. Ook worden uw schoenen onderzocht. Orthesiologie is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken. Vooral aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand.

Een siliconenorthese kan worden toegepast bij de volgende klachten:

 • Weke) likdoorns op of tussen de tenen
 • Voorkomen van standafwijkingen
 • Scheefstand van de tenen
 • Hamertenen
 • Klauwtenen
 • Drukpunten / blauwe nagel bij sport (runnersnail)

close

Orthonyxie of nagelregulatie info

Nagelregulatie omvat vele mogelijkheden om met een techniek de afwijkende vorm van de nagel te verbeteren. Iedere convexiteit (kromming) van de nagelplaat kan teruggebracht worden tot een normale groeivorm. Na een uitgebreid onderzoek wordt er een passende techniek toegepast.

Aan de hand van deze diagnose zullen we een aangepaste techniek gebruiken;

Plakbeugel: BS / Spange 


Combinatie van draad- en plakbeugel: Podofix


Algemene richtlijnen na plaatsing van de nagelbeugel:

 • Na drie dagen controle, tenzij anders afgesproken
 • Bij neuropathie of verminderd gevoel, dient de huid regelmatig en door iemand anders extra gecontroleerd te worden
 • Bij pijn, roodheid of klachten dient u de geplaatste spange of beugel direct te verwijderen of dringend contact opnemen
 • Laat de beugel los of is er een drukplekje zichtbaar, dan dient u asap een afspraak te maken
 • Heeft u uw teennagels gelakt en wilt u de nagellak verwijderen? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan namelijk het materiaal aantasten waarmee de beugel vastzit
 • Kies altijd schoenen die ruim genoeg zijn
 • Bij het sporten kunnen de nagelbeugels gedragen worden
close

Anti - druktechniek: Vilt info

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast, of kloven drukvrij worden gelegd. De drukplekken ontstaan door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De hallux valgus is de uitstekende knobbel aan de zijkant van de grote teen). Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men hier last van heeft. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan.

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast, of kloven drukvrij worden gelegd.
Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.
Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.


close
 • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x